Annorlunda årsstämma i år

Styrelsen har fattat beslut om att stämman kommer att utföras som planerat den 27 maj. Enligt våra stadgar måste årstämman hållas senast den sista maj. Riksdagen har  beslutat om en ny tillfällig lag för att underlätta för bolags- och föreningsstämmor. Lagen gäller från 15 april till och med 31 december 2020.

Den nya lagen underlättar för oss att genomföra stämman på ett sådant sätt att risken för spridning av Coronaviruset minimeras och att de som tillhör riskgrupper ändå ges möjlighet att rösta. Styrelsen har beslutat att medlemmarna före stämman ska kunna utöva sin rösträtt per post, s.k. poströstning. Medlemmarna kommer att få ett formulär utsänt där medlemmen kan rösta Ja eller Nej till beslutsförslagen.

Kompletterande material inför stämman, tillsammans med information och formulär för poströstning, kommer att delas ut i postfacken inom kort. Poströstning sker med brev och ska vara styrelsen tillhanda senast den 25 maj.

Med detta rekommenderar vi starkt alla medlemmar i Brf. Solängen att istället för att delta på stämman på plats, helt enkelt poströsta detta år. Allt för att minska smittspridning så mycket det går.