Behagligare klimat i lägenheterna

Nu är OVK-kontrollen genomförd i samtliga lägenheter. Det har konstaterats att våra takfläktar har gått på högvarv under de senaste 10 åren. Detta var huvudanledningen till att många upplevde den egna lägenheten som kall.

Takfläktarnas inställning tog inte heller hänsyn till att lägenhetsytorna totalt skilde sig betydligt i t ex hus nr 10, 12 och 14. 

Varvtalen är nu anpassade för varje hus totala lägenhetsyta. Fläktarna tar numera även hänsyn till om det är +21° eller -5° i utetemperatur.
När det gäller inomhusmiljön beräknades det individuella ventilationsbehovet efter lägenhetsytan. Därefter kontrollerades samtliga elementfilter och nersmutsade sådana byttes ut för att försäkra sig om tilluften. Sedan ställdes ventilationsdonen i kök, badrum och ev. klädkammare samt toalett in.

Även kökskåpans tillstånd kollades. Kökskåpan orsakade många problem - kryddhyllan monterades ner i ett tiotal fall för att bakomliggande anslutningar var antingen lösa eller trasiga. Trasiga spjäll i standardkåpor byttes ut. I ett antal kökskåpor är öppningens storlek felaktig sedan installationen: en liten lägenhet kan ha en alldeles för stor öppning (ventilationen är dubbelt så stor som det ska vara) eller tvärtom, stora lägenheter kan ej ventilera ut oset på grund av för liten öppning i kanalen. Dessa ska åtgärdas efter helgerna.

Hör du till de som behöver byta standardfilret i kökskåpan kan du beställa just nu mycket förmånligt här.

Tack till er alla för att ni passade tiderna och höll lägenheterna tillgängliga.